Comisia Tehnica de Elaborare a Programelor de Gestionare a Aerului din Agentia de Protectie a Mediului Bucuresti se va intruni periodic si, pe parcursul a sase luni, va elabora, in colaborare cu Administratia Nationala de Meteorologie, programe pe termen lung – 5 ani – menite sa impuna remedierea emisiilor de noxe.
Potrivit unui comunicat al Primariei sectorului 6, comisia din care face parte si un functionar din Serviciul Monitorizare, Protectie a Mediului si Contracte de Salubrizare din primarie, a elaborat, la prima intalnire, regulamentul de functionare. In cadrul urmatoarei intalniri urmeaza sa fie elaborat Planul de Gestionare a Aerului la nivelul Capitalei.

Unul dintre subiectele care preocupa in mod deosebit si unul dintre cei mai incriminati factori este traficului rutier, fiind supuse analizei emisiile si concentratiile de monoxid de carbon, dioxid de carbon, oxid de azot, benzen si ozon, existente in aer, se mai arata in documentul citat.

Totodata, primaria precizeaza ca, in ultimile doua saptamani, 50 de asociatii de proprietari din cartierele Drumul Taberei, Militari, Crangasi si Giulesti s-au adresat Serviciului Derulare Contracte, Salubrizare, Spatii Verzi din cadrul Directiei Investitii, solicitand executarea unor lucrari ce vizeaza amenajarea de parcari de resedinta, de spatii verzi, realizarea de imprejmuiri ale acestora sau toaletarea arborilor din imediata apropiere a imobilelor.

In consecinta, pentru realizarea acestora au fost deja incheiate contracte, fiind deja demarate lucrarile in cazul amenajarilor de locuri de parcare si spatii verzi in cartierele Drumul Taberei si Militari.