Primaria sectorului 6, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, dispune, in aceasta perioada, de locuri vacante in vederea angajarii de asistenti maternali profesionisti.
Activitatea asistentului maternal profesionist se desfasoara la domiciliul acestuia si consta in ingrijirea si educarea temporara a copiilor aflati in dificultate. Persoanele care doresc sa devina asistent maternal profesionist trebuie sa indeplineasca o serie de conditii, printre care: domiciliul legal pe raza sectorului 6, sa dispuna de spatiu locativ adecvat pentru ingrijirea copilului, sa fie persoane apte de munca, sa nu aiba probleme de sanatate, membrii familiei si persoana interesata sa nu aiba cazier judiciar. De asemenea, experienta in cresterea copilului constituie un avantaj.

Asistentul maternal profesionist beneficiaza de consultanta de specialitate, scolarizare gratuita si sustinere financiara pentru copilul aflat in plasament sau incredintare. In plus, asistentul maternal va fi angajat cu carte de munca si va avea un salariu de baza, la care i se adauga sporul de vechime si alte sporuri. Persoanele interesate pot primi informatiile necesare obtinerii atestatului de asistent maternal profesionist atat la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 6, soseaua Orhideelor nr. 2D, cat si prin telefon: 212.63.11; 212.63.12/interior 17.