Consiliul Local al Sectorului 5 a aprobat contractarea unui împrumut de până la 100 de milioane de lei pentru reabilitarea termică a 52 de blocuri.

„Se aprobă contractarea şi garantarea unei/unor finanţări rambursabile interne în valoare de până la 100.000.000 de lei, cu o perioadă de tragere de până la 3 ani, o perioadă de graţie de până la 3 ani şi cu o perioadă de maturitate de maxim 15 ani”, prevede actul normativ adoptat.

Conform acestuia, având în vedere că finanţarea pe datorie permite derularea simultană a mai multor proiecte de investiţii, iar darea acestora în exploatare într-un termen cât mai scurt contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale populaţiei, este necesară contractarea împrumutului de până la 100 de milioane de lei pentru asigurarea surselor financiare necesare reabilitării termice a 52 de blocuri în sumă totală de circa 234 de milioane de lei cu TVA.

Valoarea investiţiei pentru reabilitarea termică a celor 52 de blocuri va fi acoperită din creditul de 100 de milioane de lei, precum şi dintr-un împrumut intern de până la 50 de milioane de lei, care face obiectul unei hotărârii Consiliului Local nr. 177 din 11 noiembrie privind contractarea de împrumuturi de până la 297 de milioane de lei. Diferenţa de 84 de milioane de lei se va asigura din surse proprii ale bugetului local. AGERPRES