Primăria sectorului 5 intră în legalitate, pentru deblocarea conturilor

primaria sector5.jpgPrefectura Capitalei a anunţat că a înaintat, vineri, Direcţiei Generale de Finanţe Publice Bucureşti hotărârile Consiliului Local Sector 5 referitoare la noua structură organizatorică a administraţiei locale şi rectificarea bugetară, pentru a le verifica încadrarea
în sumele alocate cheltuielilor de personal, potrivit prevederilor OUG 63/2010, Primăria având conturile blocate din cauza întârzierii depunerii acestora.

Prefectul Mihai Atănăsoaei precizează, într-un comunicat transmis vineri presei, că pe 9 septembrie Primăria sectorului 5 a trimis spre avizare hotărârile Consiliului Local referitoare la noua structură organizatorică a administraţiei locale şi rectificarea bugetară, termenul legal de comunicare fiind deja depăşit.

Potrivit Prefecturii, este posibil ca vineri, dacă nu se vor constata nereguli, Direcţia de Finanţe Bucureşti să ridice sancţiunea aplicată. “Mă bucur să constat că reprezentanţii Primăriei sector 5 au înţeles că cea mai simplă modalitate de a debloca situaţia este comunicarea în cel mai scurt timp a respectivelor hotărâri. Am făcut demersurile necesare pe lângă Direcţia de Finanţe Publice Bucureşti pentru a le analiza în regim de urgenţă şi, dacă totul este legal, să ridice sancţiunile aplicate conturilor instituţiei”, a spus prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei.


Pe 8 septembrie, conturile Primăriei sectorului 5 au fost blocate şi alimentarea acestora cu cote defalcate din impozitul pe venit şi sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat a fost suspendată de Direcţia de Finanţe Publice Bucureşti, deoarece hotărârile Consiliului Local sector 5 din data de 16 august a.c., prin care s-au aprobat noua structură organizatorică a primăriei şi rectificarea bugetară, nu au fost comunicate la termenul legal. Primăria sectorului 5, prin secretarul său, avea obligaţia legală de a le comunica Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti în termen de maximum 10 zile de la data adoptării lor. AGERPRES