Primăria Sectorului 4 anunţă că va construi un patinoar olimpic de peste 1.500 de locuri în curtea Liceului Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia”, pe un teren de 2,5 hectare.

În colaborare cu Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă, Primăria Sectorului 4 va construi un patinoar acoperit, unde se vor putea desfăşura atât competiţii sportive naţionale şi internaţionale, campionate europene şi mondiale de hochei, inclusiv spectacole de divertisment pentru public. Proiectul va fi oferit cu titlu gratuit de către Federaţia Internaţională de Hochei pe Gheaţă, iar construcţia va fi realizată în curtea Liceului Tehnologic de Metrologie ‘Traian Vuia’, pe un teren de 2,5 hectare. Fiind singurul patinoar olimpic din sudul ţării, acesta va avea o capacitate de 1.500 de locuri şi va fi destinat tuturor activităţilor care se pot desfăşura pe gheaţă„, precizează autoritatea locală, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, patinoarul va putea fi folosit de toate echipele de profil, copii care practică sporturile pe gheaţă, inclusiv echipele naţionale de băieţi şi fete la hochei.

Primăria Sectorului 4 intenţionează să investească două milioane de euro în complexul care va avea: tribune, vestiare, cabinete medicale, spaţii administrative, locuri de parcare şi spaţii de relaxare „amenajate în aşa fel încât părinţii, care îşi înscriu copiii la anumite activităţi sportive, să îi poată urmări” când se antrenează.

Este o bucurie imensă pentru mine să mă implic în acest proiect. Am spus ‘da’ de la prima interacţiune pe care am avut-o cu reprezentanţii Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă. Cu toţii trebuie să căutăm şi să găsim soluţii pentru a atrage copiii către sport. Mişcarea înseamnă sănătate„, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă. AGERPRES