negoita_robert_3.jpgPrimarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a anunţat, vineri, că în următoarele două luni vor fi date în folosinţă o sută de locuinţe sociale, însă a precizat că există mii de solicitări în acest sens. „Dăm în folosinţă în următoarea perioadă, maximum două luni, o sută de locuinţe sociale. Acestea sunt atribuite în funcţie de lista de priorităţi stabilită de comisia de spaţiu locativ, conform legii şi criteriilor de punctare”, a spus primarul, la finalul şedinţei de consiliu local.

El a menţionat că, în ultimii 25 de ani, Primăria Sectorului 3 a edificat 250 de locuinţe sociale, iar ANL a construit aproximativ 200. Precizarea a fost făcută în contextul în care, la finalul şedinţei, preşedintele Asociaţiei E-Romnja, Carmen Gheorghe, a prezentat situaţia a două comunităţi de romi din cartierele Vulturilor şi 23 August, precizând că în ultimii ani, în Bucureşti, s-au făcut foarte multe evacuări, iar celor rămaşi fără casă nu li s-a oferit „o soluţie viabilă, o locuinţă decentă”.

„Ne dorim foarte mult să luaţi în considerare investiţiile în locuinţe sociale. (…) Reamintesc că există o serie de terenuri în Bucureşti despre care nu se cunosc foarte multe. Un studiu recent a arătat că peste 12.000 de locuinţe din Bucureşti nu se află pe lista niciunui sector. Nu se ştie de cine sunt gestionate, sunt nelocuite unele dintre ele. Unele dintre ele nu au fost revendicate sau retrocedate. (…) Sunt foarte mulţi oameni care trăiesc încă la limita subzistenţei. Nu ne interesează doar ca spaţiile (publice din sector – n.r.) să arate bine, ci ne interesează şi ca oamenii să nu mai locuiască pe străzi şi să li se ofere ceva viabil”, a spus ea.

Primarul a răspuns că este la curent cu situaţia din cele două cartiere. „Noi le-am oferit câteva soluţii dânşilor, pe care nu le-au acceptat. Ne-au explicat şi de ce, iar eu înţeleg. Le-am oferit locuinţe de necesitate şi chiria pe un an de zile, dar nu au dorit să apeleze la acest gen de ajutor. Dânşii doresc doar locuinţă socială. Degeaba dăm noi locuinţe sociale, dacă dânşii nu sunt calificaţi. (…) Să sperăm că până în vară reuşim să mai amenajăm şi alte locuinţe sociale. (…) Ştim situaţia, facem tot ce depinde de noi ca să rezolvăm cât mai multe probleme, plecând totuşi de la premisa că e puţin probabil să rezolvăm toate cazurile, pentru că sunt mii de astfel de solicitări”, a explicat el. AGERPRES