Primăria sectorului 3 şi Universitatea Naţională de Muzică din Capitală vor iniţia şi sprijini proiecte educaţionale şi cultural-ştiinţifice comune ca urmare a faptului că joi a fost semnat un protocol de colaborare între cele două instituţii.

Potrivit unui comunicat emis joi de Primăria sectorului 3, Universitatea de Muzică va acorda asistenţă didactică pentru proiectul „Şcoala Vocaţională” prin identificarea de aptitudini pentru elevii din învăţământul preuniversitar din sector şi îndrumarea acestora către anumite facultăţi. Va sprijini şi cadrele didactice din sectorul 3 pentru dezvoltarea de proiecte educaţionale şi culturale şi realizarea de activităţi extracurriculare.

„Ne dorim să găsim modalităţi pentru ca elevii să poată studia în şcoli muzica la un nivel avansat. De altfel, avem chiar un program, ‘Pepiniera de talente’, prin care căutăm copii cu potenţial artistic pentru a-i forma şi îndruma spre o carieră în domeniile în care pot excela”, a declarat primarul sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, citat în comunicat.

La rândul său, rectorul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Dan Dediu Sandu, este de părere că acest parteneriat este o „rază de lumină” pentru ceea ce se va întâmpla bine atât din punctul de vedere al vieţii comunitare, cât şi al muzicii.

Până în prezent, Primăria sectorului 3 a semnat acorduri-cadru cu Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Universitatea Politehnică, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Titu Maiorescu, Universitatea Naţională de Arte şi Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. AGERPRES