Un centru acvatic multifuncţional ar putea fi realizat pe bulevardul Basarabia nr. 256, acolo unde în prezent se află un depozit cu o suprafaţă de 8.973 metri pătraţi, conform unui proiect de hotărâre adoptat în şedinţa de pe 11 octombrie a Consiliului Local al Sectorului 3.

Mai exact, preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii Administrare Active Sector 3 SRL a primit mandat în vederea încheierii unui contract de servicii de proiectare privind realizarea centrului acvatic.

„Societatea Administrare Active deţine lângă Hala Laminor o altă hală. Din punctul nostru de vedere poate fi o investiţie extrem de bună pentru sector şi pentru locuitori şi o investiţie la fel de bună pentru societate. Dorim dezvoltarea unei terme. Pentru aceasta, primul pas este un proiect. Valoarea estimată este în jur de 15 milioane de euro. (…) Conform procedurilor noastre interne, vom face o selecţie de oferte. Nu concurs de proiecte, selecţie de oferte, în care tema de proiectare este aceasta (un parc multifuncţional acvatic, n.r.)”, a precizat în cadrul şedinţei preşedintele Consiliului de Administrare Active Sector 3 SRL, Florentin Corbuleanu.

Conform expunerii de motive, valoarea totală estimată a investiţiei este de 15 milioane de euro, exclusiv TVA, iar valoarea totală a serviciilor de proiectare este de 4,5% din valoarea totală estimată, adică 675.000 euro, la care se adaugă TVA.

Potrivit temei de proiectare, clădirea este o fostă hală de producţie, în prezent utilizată ca hală de depozitare, încadrată în Lista monumentelor istorice ca Monument Clasa B.

„Clădirea este în prezent într-un stadiu avansat de degradare la nivelul finisajelor, în aparenţă stâlpii fiind în stare bună. Clădirea este încadrată în Lista monumentelor istorice la poziţia 352 ca Monument Clasa B, fiind în prezent în proces de declasare, prin grija beneficiarului”, prevede documentul.

Obiectivul este prevăzut să aibă: piscină principală cu poolbar şi cascadă, jacuzzi, piscină cu minerale, paturi cu hidromasaj, fotolii cu infraroşii, lounge, restaurant/cafenea, piscină cu valuri pentru surf, piscine pe grupe de vârstă, tobogane, piscină cu valuri, loc de joacă interactiv cu apă, traseu suspendat de căţărare, zonă Playstation, zonă de băi scandinave, zonă wellness.

În vederea asigurării spaţiilor necesare se doreşte realizarea unui etaj intermediar.

De asemenea, conform unui alt proiect de hotărâre adoptat joi de CL Sector 3, preşedintele CA al societăţii Administrare Active Sector 3 SRL a primit un mandat în vederea achiziţionării unui teren de 42.798 mp şi construcţiile edificate pe acesta, situate în comuna Popeşti Leordeni, Splaiul Unirii nr. 15 (intravilan), ipotecate în favoarea creditorului garantat Credit Europe Bank NV.

„Se doreşte achiziţionarea unui teren în suprafaţă de 42.798 metri. Este vorba şi de două hale, care au în total 5.628 de metri. Terenul este în comuna Popeşti Leordeni. Dorim ca această investiţie să fie făcută de noi, o considerăm oportună. Preţul de negociere iniţială, societatea fiind în insolvenţă, a fost de 1.650.000. Oferta noastră către Rominsolv, care se ocupă cu lichidarea societăţii, a fost 1.350.000”, a spus în cadrul şedinţei Florentin Corbuleanu. AGERPRES