Primăria Sectorului 3 a primit avizul Ministerului Culturii pentru punerea în siguranţă a clădirii monument Hala Laminor, paşii următori fiind definitivarea proiectului de consolidare şi demararea lucrărilor, a anunţat primarul Robert Negoiţă.

Facem progrese pentru salvarea Halei Laminor! După mai multe demersuri către Comisia de Cultură, Primăria Sectorului 3 a primit avizul pentru punerea în siguranţă a clădirii monument. În perioada următoare, arhitecţii, constructorii şi inginerii vor definitiva proiectul de consolidare şi vor demara lucrările„, a precizat edilul pe pagina sa de Facebook.

În luna decembrie a anului trecut, la un eveniment privind reconversia spaţiilor industriale în Bucureşti, Robert Negoiţă reamintea că Hala Laminor a fost cumpărată de Primăria Sectorului 3. „Hala Laminor a făcut parte din fosta uzină 23 August – Republica. Este o clădire foarte mare. (…) Înăuntru se pot organiza 11 terenuri de fotbal la dimensiune normală de competiţie, 15 săli de teatru, cum este Sala Mare de la Teatrul Naţional, cu foaier. (…) Am avut deja discuţii cu doamna primar general şi sunt convins că – aşa cum dânsa a promis (…) – vom face împreună acest proiect şi dintr-un mare minus al acestei zone şi al Bucureştiului să îl transformăm în cel mai mare plus. Ceea ce nu există în România şi în zona asta de Europă putem să facem aici, în această hală”, declara Negoiţă.

Primarul Sectorului 3 mai preciza că speră să primească în decurs de aproximativ o lună autorizaţia în vederea schimbării destinaţiei în centru cultural, sportiv, educaţional şi de agrement. „E o clădire care stă să cadă. Un monument istoric. Este foarte mare: 70.000 metri pătraţi numai hala, pe care noi o transformăm în centru cultural, sportiv, educaţional şi de agrement. Cu documentaţia ne luptăm deja de vreo trei ani de zile, să obţinem autorizaţie de reabilitare, de schimbare de destinaţie, pentru că ea a fost hală industrială. Acum o facem pe varianta de urgenţă, pentru că e nevoie de o intervenţie rapidă. Sperăm ca într-o lună de zile cel mult să avem autorizaţie şi ne apucăm de treabă”, spunea el, la momentul respectiv. AGERPRES