Primaria sectorului 2 va depune un proiect in vederea accesarii de fonduri prin Programul Operational Regional (POR) prin Axa prioritara 1 pentru finantarea lucrarilor la un parc cultural in suprafata de circa 2 hectare pe insula Plumbuita de pe lacul bucurestean cu acelasi nume.

Specialistii au stabilit demararea lucrarilor de reabilitare a zonelor verzi, de curatenie a insulei si a apei, urmand apoi trasarea si amenajarea aleilor de promenada si acces.

De asemenea, se vor infiinta spatii de joaca, o zona de belvedere cu locuri de relaxare, un teren de sport cu nocturna, dotari pentru tenis de masa, zona de agrement cu promenada, tabara de sculptura/sezatori si cenacluri literare, zona de fitness, punct medical, amenajarea foisorului existent in biblioteca publica si cafenea literara. Printre alte dotari de agrement puse la dispozitia bucurestenilor vor fi amplasarea unui debarcader pentru inchirierea ambarcatiunilor pe lac, construirea unor fantani arteziene, precum si asigurarea iluminatului arhitectural si ambiental, alimentat din resurse de energie regenerabila a intregului parc pe timpul noptii. Lucrarile de amenajare vor avea ca scop si punerea in valoare a monumentului istoric si religios reprezentat de Manastirea Plumbuita.