piata_obor_3.jpgPe ultima sută de metri, clanurile speculanţilor şi mafioţilor organizaţi în structuri de tip criminal a vânzătorilor de ţigări de contrabandă, a telefoanelor furate şi a hoţilor de buzunare care acţionau în fosta Piaţa Obor luptă prin toate mijloacele să-şi păstreze sfera de influenţă asupra zonei comerciale încercând să blocheze proiectul de modernizare, se arată joi într-un comunicat de presă transmis de Primăria Sectorului 2.

Potrivit sursei citate, ultima încercare a lor a fost cea de blocare în instanţă a autorizaţiei de desfiinţare emisă de Primăria Sectorului 2 pentru construcţiile provizorii amplasate pe platoul de lângă Halele Obor, încercând astfel să-şi menţină piaţa de desfacere a ţigărilor de contrabandă şi a telefoanelor furate.

În şedinţă publică, Tribunalul Municipiului Bucureşti a analizat cererea formulată de către aceştia şi a respins solicitarea clanurilor mafiote, astfel încât au fost desfiinţate tarabele, chioşcurile şi celelalte construcţii provizorii care funcţionau pe zona unde va fi amenajată o parcare la sol pentru vânzătorii şi cumpărătorii noii Pieţe Obor, se arată în comunicat. Construcţia Pieţei Obor a intrat în linie dreaptă, astfel încât la data de 2 octombrie a.c. va fi deschisă bucureştenilor cea mai mare şi modernă zonă comercială cu mărfuri de cea mai bună calitate la preţuri de producători, mai precizează comunicatul. AGERPRES