Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, monument, în aer liber şi text care spune „Casa Nicolae PetraÈcu Demarăm procedura de expropriere Primăria Sectorului 1”

Primăria Sectorului 1 va iniţia procedura de expropriere pentru Casa ‘Nicolae Petraşcu’, monument istoric din Piaţa Romană nr. 1, transmite edilul Clotilde Armand.

„Dacă fostele administraţii au neglijat această bijuterie a arhitecturii româneşti, noi nu vom face la fel. Aceste imobile sunt în prezent proprietate privată. Pentru a le restaura, reabilita şi reda comunităţii locale este necesar, într-o primă etapă, ca ele să fie expropriate pentru cauză de utilitate publică. Colaborăm deja cu Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic şi cu Primăria Capitalei pentru unele obiective din Sectorul 1”, scrie ea, miercuri, pe Facebook.

Clădirile de patrimoniu reprezintă „cartea de vizită” a unei capitale europene, adaugă Armand. Ea subliniază că astfel de imobile trebuie conservate, reabilitate şi puse în valoare pentru a le reda strălucirea de altădată.

„Grija faţă de istoria oraşului trebuie să fie una dintre principalele preocupări ale unei administraţii locale. Niciodată nu este prea târziu pentru un efort conjugat al autorităţilor bucureştene pentru a salva, restaura şi moderniza patrimoniul pe care ni l-au lăsat în grijă înaintaşii noştri”, precizează aceasta.

În urmă cu o zi, Armand anunţa că proprietarii Casei ‘Nicolae Petraşcu’ au fost somaţi să restaureze imobilul sau să remedieze starea acestuia în decurs de şase luni, în caz contrar riscând o majorare a impozitului cu până la 500%. AGERPRES