Primăria Sectorului 1 a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), proiectul pentru realizarea un bazin olimpic pentru antrenamentul înotătorilor de performanţă şi găzduirea de competiţii sportive.

„Sectorul 1 va avea un bazin olimpic la standarde europene unde sportivii care practică înotul de performanţă se vor putea antrena şi vor putea participa la întreceri în cele mai bune condiţii. Primăria Sectorului 1 a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) achiziţia de ”Proiectare, Asistenţă tehnică şi Execuţie lucrări pentru realizarea obiectivului de investiţii Bazin olimpic” la Colegiul Tehnic Media, strada Jiului nr. 163″, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1.

Bazinul va avea 10 culoare, iar baza sportivă va fi dotată cu birouri, vestiare, saune, grupuri sanitare, duşuri, spaţii de depozitare, camera tehnice etc. Tribunele de la etajul întâi vor avea o capacitate de 939 de persoane.

„Pentru a face astfel de investiţii am luptat în primii ani de mandat să opresc risipa banilor publici care se scurgeau către firmele transpartinice. Este o investiţie importantă pe care vrem să o facem şi mă voi asigura că vor fi respectate termenele de execuţie şi toate standardele de calitate. Vrem să creştem numărul competiţiilor sportive (nataţie) profesionale organizate şi desfăşurate în Bucureşti şi să încurajăm copiii din Sectorul 1 să practice acest sport”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Valoarea totală estimată a contractului este de 37,5 milioane lei, iar durata acestuia este de 24 de luni.

Potrivit sursei citate, firmele care vor face oferte trebuie să demonstreze că au dus la bun sfârşit contracte privind lucrări similare, în ultimii cinci ani, în valoare cumulată de minimum 37,5 milioane lei, fără TVA, la nivelul a maximum trei contracte.

„Ne-am bucurat împreună de performanţele lui David Popovici şi am stat cu sufletul la gură la fiecare competiţie la care înotătorii români au participat. Este un sport în care sunt recompensate mai ales munca şi talentul sportivilor. Dar nu este de ajuns acest lucru. Copiii care vor să facă acest sport trebuie încurajaţi de autorităţi, trebuie să li se ofere condiţii la standarde şi cu dotări europene, este necesar să dezvoltăm rapid infrastructura sportivă din Bucureşti”, a mai precizat primarul Clotilde Armand. AGERPRES