Primăria municipiului Satu Mare va achiziţiona peste 17.000 de tablete pentru elevi printr-un proiect european de peste 35 de milioane de lei, a informat administraţia locală.

Potrivit sursei citate, municipiul Satu Mare a depus, în cadrul Programului Operaţional Competivitate, Axa Prioritară 2, un proiect pentru digitalizarea sistemului educaţional, prin care se vor achiziţiona 17.126 de tabelete pentru elevi, iar 747 de clase şi laboratoare vor fi dotate cu echipamente informatice.

„Şcolile au intrat în era digitală, iar ritmul digitalizării a fost dictat în ultimul an de pandemia COVID-19, când foarte mulţi elevi aveau ore de curs exclusiv online. Prin acest proiect ne dorim să venim în sprijinul a mii de elevi, dar şi a cadrelor didactice! Astăzi, nu mai putem spune că tabletele şi dispozitivele informatice sunt pretenţii, sunt o necesitate! Şcoala trebuie să rămână atractivă, iar cadrele didactice au nevoie în primul rând de suport digital pentru a-i menţine pe elevi interesaţi de procesul educaţional. Este din ce în ce mai clar că viitorul învăţământului implică dispozitive şi aplicaţii informatice! Ne vom implica pentru a sprijini sistemul educaţional şi pentru a investi în viitorul generaţiilor viitoare”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

Valoarea proiectului este de 35.614.145 lei, din care contribuţia asigurată din bugetul local este de 710.164 lei. AGERPRES