ilyes_iuliu.jpeg

Primaria municipiului Satu Mare si-a prognozat pentru anul 2010 un deficit de peste 16 milioane de lei in buget. Primarul Iuliu Ilyes a prezentat luni proiectul de buget pe acest an in fata consilierilor locali, aratand ca, dupa primele calcule, va exista un deficit de 16,7 milioane de lei.

Primaria estimeaza venituri proprii pentru 2010 in valoare de 100.893.000 de lei, dar la partea de cheltuieli este necesara suma de 117.616.000 lei. Edilul sef a afirmat ca datele exacte ale bugetului vor putea fi cunoscute dupa comunicarea sumelor aprobate de Guvern, dar cheltuielile au fost reduse la maxim.

Primarul si-a exprimat si nemultumirea fata de modul in care unii directori de scoli au cerut fonduri de la bugetul local, suma solicitata fiind dubla fata de cea de anul trecut. Astfel, pentru cheltuieli materiale in scoli s-au solicitat 26,4 milioane de lei, fata de 13,2 milioane cat a fost in 2009, Ilyes considerand ca aceste solicitari sunt „aberante”. In limita fondurilor, administratia locala va renunta la investitii in drumuri si la construirea unui nou sediu pentru Politia Comunitara. Celelalte cheltuieli vor ramane la nivelul din 2009, a mai adaugat primarul. AGERPRES