Primaria municipiului Satu Mare a renuntat la actiunea de alungare a ciorilor din oras, inceputa in urma cu o saptamana.
Potrivit primarului Iuliu Ilyes, la insistentele Asociatiei Carpatine Ardelene, ciorile din Gradina Romei si parcul din Piata Eroilor Revolutiei nu vor mai fi alungate. „Specialistii au spus ca, daca vom alunga ciorile 10 zile la rand si le vom impusca cuiburile, acestea nu se vor mai intoarce, pentru ca nu le place sa fie stresate. Cei de la Asociatia Carpatina sustin, insa, ca, odata cu acestea, vor pleca inca doua pasari rare care au cuib in Gradina Romei”, a declarat Iuliu Ilyes.

Spre nemultumirea locuitorilor din zona si a vizitatorilor, care au reclamat deranjul produs de ciori, pasarile vor ramane in continuare in cele doua parcuri. Specialistii Asociatiei Carpatine Ardelene nu vad alta solutie de a scapa de ciori decat prin curatarea zonei de reziduuri, astfel incat pasarile sa nu aiba cu ce sa se mai hraneasca. Acestia sustin ca pasarile au intrat in oras pentru ca in aceasta perioada nu gasesc hrana in alte zone.