Primaria Satu Mare lanseaza concursul “Bloc curat – bloc premiat”

Primaria municipiului Satu Mare lanseaza un concurs de curatenie si amenajare cu plante a zonelor aflate in proprietatea privata a satmarenilor.
Viceprimarul Viorel Solschi a declarat ca scopul concursului “Bloc curat – Bloc premiat” este de a imbunatati aspectul urbanistic al orasului, conditiile de habitat, precum si mai buna colaborare intre administratia locala, asociatiile de proprietari si firmele prestatoare de servicii de salubritate. Concursul va dura in perioada 1 noiembrie 2007 – 1 iunie 2008 si se poate inscrie orice persoana fizica sau o persoana imputernicita a unei asociatii de proprietari.

O comisie din care vor face parte membri ai Primariei Satu Mare si ai Agentiei pentru Protectia Mediului vor efectua vizite la locurile verzi amenajate in fiecare luna, urmand ca la finalul concursului sa acorde premii. Valoarea premiilor va fi stabilita de Consiliul Local. Cele trei categorii ale concursului sunt “Cea mai frumoasa gradina cu flori”, “Cea mai frumoasa si mai bine gospodarita asociatie de proprietari” si “Cel mai frumos balcon cu flori”. Satmarenii vor putea vota pe site-ul oficial al Primariei municipiului Satu Mare pentru fiecare sectiune, optiunile lor avand o pondere de 25%.