Primaria Satu Mare depune doua proiecte cu finantare europeana in valoare de 2 milioane euro

ilyes_iuliu_mare.jpgPrimarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, a sustinut saptamana trecuta o conferinta de presa in cadrul careia a prezentat pe scurt cateva detalii atat despre proiectele cu finantare europeana ce se incheie acum, cat si despre cele viitoare.

Odata cu incheierea primei luni a anului 2012 s-a finalizat Proiectul “Traditii ecvestre fara frontiere in Satmar”, un proiect avand scopul de a apropia tanara generatie de valorile naturii. Demarat in februarie anul trecut in parteneriat cu Fundatia Tiszavarazs Matejszalka, proiectul are 175 de copii beneficiari, 48 dintre acestia provenind din medii defavorizate sau cu dizabilitati.

La inceputul acestui an, Primaria municipiului Satu Mare aplica pentru alte doua proiecte cu finantare europeana, ambele in cooperare cu localitati din Ungaria. Primul este continuarea Proiectului “Pe apa si pe doua roti pe raul Somes – Hurovelo”, proiect finantat de UE prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria Romania 2007 – 2013. Acesta consta in continuarea realizarii pistei de biciclete pe portiunea dintre statia de epurare si limita intravilanului din Dorolt, mai exact 6,9 kilometri.

De asemenea, s-a depus si proiectul Proiectul “Investitii imobiliare pentru dezvoltarea mediului de afaceri romano – maghiar”, Primaria deschizand o axa de finantare pe domeniul economic prin care are sanse mari sa acceseze fonduri europene. Este vorba de un proiect in valoare de 1.093.000 euro pentru reabilitarea cladirii in care a functionat Cinematograful Popular. Partener al Primariei Satu Mare in acest proiect este Fundatia Primom din Nyiregyhaza.