Primele autobuze hibrid dintr-un lot de 17 vehicule achiziţionate din fonduri europene au sosit la Satu Mare, a anunţat primăria.

„Continuăm înnoirea parcului de autobuze. După cele 5 autobuze euro 6 achiziţionate în 2019, au sosit acum primele 2 din cele 17 autobuze hibrid cumpărate din fonduri europene. (…) Asigurarea unor condiţii de transport în comun la standarde înalte pentru toţi sătmărenii rămâne o prioritate a primăriei, iar municipalitatea va continua dotarea parcului auto al Transurban cu autobuze noi performante, din fonduri locale, naţionale şi europene”, a precizat, potrivit sursei citate, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Toate exemplarele care vor fi livrate în Satu Mare sunt echipate cu un sistem hibrid în serie care integrează un motor electric de 120 kW şi un motor diesel de 151 kW. Autobuzele au aer condiţionat, un sistem de supraveghere video şi un sistem pentru numărarea pasagerilor, astfel încât municipalitatea să poată obţină rapoarte cu privire la numărul de persoane de pe ruta respectivă.

Fiecare autobuz va putea transporta până la 96 de pasageri, dintre care 31 ei vor putea să călătorească având un loc pe scaun. AGERPRES