Reprezentanţii Primăriei Rovinari au scos la licitaţie serviciul de ecarisaj, fiind printre oraşe din judeţ care au luat această măsură, urmând ca, în maxim două săptămâni, să fie stabilită societatea care se va ocupa de câinii comunitari din zonă, a declarat administratorul public al oraşului, Constantin Podaru. Potrivit acestuia, s-au realizat lucrări de modernizare şi dotare completă a padocului din localitate, investiţia ridicându-se la aproximativ 50.000 de lei.

„Noua lege cu privire la câinii comunitari a atras din partea noastră obligaţia de a găsi soluţii. Suntem în derulare cu licitaţia pentru atribuirea serviciului de ecarisaj la nivel de oraş. Am avut o întâlnire şi cu reprezentanţii Asociaţiei Pro Animals cu care colaborăm, îi considerăm specialişti în domeniu şi e firesc să ţinem cont de părerile lor. Probabil în maxim două săptămâni vom şti câştigătorul licitaţiei care va gestiona problema câinilor comunitari la nivel de oraş, ne bucurăm că suntem printre primii care reuşesc să facă asta. Am început cu modernizarea şi dotarea completă a padocului deja existent pentru câini, în momentul acesta avem aproximativ 60 de locuri în adăpost şi vom urma toate căile legale pentru a asigura şi cetăţenilor liniştea şi siguranţa de care au nevoie”, a menţionat Constantin Podaru.

Administratorul public al oraşului Rovinari a afirmat că în localitate sunt, în acest moment, peste 100 de câini comunitari, însă speră că, după externalizarea serviciului de ecarisaj şi punerea în funcţiune a padocului, pe străzile din oraş nu vor mai exista patrupede fără stăpân. AGERPRES