Primăria Roman se pregăteşte pentru reparațiile cu plombe asfaltice ale carosabilului

După ce, în toamna trecută, administrația publică locală a încheiat contractul multianual pentru asfaltarea străzilor cu covor asfaltic, primarul Lucian Micu spune că, din acest an, la nivelul instituției vor deveni operaționale două echipe ce vor avea de efectuat reparațiile cu plombe a carosabilului. Echipele proprii vor putea efectua și lucrări de reabilitare a aleilor dintre blocuri. Autoritățile vor demara procedurile pentru licitația publică de achiziție de mixtura asfaltică, astfel încât, odată cu pornirea stațiilor de asfalt, să se poată interveni pentru reparațiile cu plombe asfaltice.

„Spre deosebire de alți ani, începând din acest an, toate lucrările de reparații cu plombe vor fi realizate de salariații Primăriei. Ne-am creat două echipe de lucru, am achiziționat și utilajele necesare pentru realizarea acestor activități și inclusiv o serie de parcări și de alei dintre blocuri vor fi realizate cu echipele proprii ale Primăriei. La sfârșitul iernii vom vedea care au fost efectele multiplelor cicluri de îngheț-dezgheț la nivelul carosabilului de pe raza municipiului Roman și vom interveni, imediat ce vremea ne va permite, pentru remedierea acestor neajunsuri”, a declarat primarul Lucian Micu.

În luna octombrie a anului trecut, Primăria municipiului Roman a încheiat contractul de lucrări de modernizare cu covor asfaltic a străzilor din oraș cu firma SC Danlin XXL, pentru următorii trei ani, pentru suma de 6.287.000 de lei, fără TVA.