Primaria Roman cauta cele mai eficiente solutii pentru rezolvarea problemei cainilor comunitari

Conducerea Primariei municipiului Roman a demarat recent o dezbatere publica privind modul de rezolvare a problemelor legate de ciinii comunitari.
“Dezbaterea va face pe doua ateliere: unul la Serviciul de Relatii Publice si un altul in Piata Roman Musat, unde este amplasat un atelier si un panou public, pe care oamenii isi pot expune parerea privind modul de gestionare a acestei chestiuni. Aici se afla si un functionar din Primarie, care explica romascanilor continutul noii legi de protectie a animalelor. Din pacate in urmatorii ani, daca nu se actioneaza unitar, vom avea mari probleme cu aceste animale”, a declarat primarul municipiului Roman, Dan Ioan Carpusor.

La Dispensarul veterinar din Horia s-a realizat o demonstratie de castrare si crotaliere a unui ciine comunitar. “Incepind cu luna martie, Primaria Roman, in colaborare cu medicul veterinar Radu Ciocan, a demarat un program de sterilizare a ciinilor comunitari. Contractul pe care l-am incheiat cu acest medic prevede toate actiunile sanitar-veterinare: examinare clinica, vaccinare antirabica, deparazitare interna si externa si crotaliere. Ciinii care sint castrati sint pastrati in adapost citeva zile dupa operatie, pentru supraveghere medicala, dupa care sint dati spre adoptie sau eliberati”, a declarat Lucian Nascu, sef al Serviciului de Gestionare a ciinilor comunitari.