Primăria municipiului Roman a câștigat proiectul de digitalizare a instituției, un proiect prin care se vor accesa fonduri europene de peste 2,7 milioane de lei și prin care se va asigura o simplificare a procedurilor prin care cetățenii își vor putea rezolva unele dintre problemele administrative.

Proiectul „Administrație electronică la nivelul municipiului Roman pentru reducerea birocrației” – derulat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA) – își propune mai multe obiective: simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățeni, implementarea unei platforme integrate pentru servicii electronice, implementarea unui terminal interactiv self-service pentru servicii electronice, implementarea unei soluții pentru managementul integrat al documentelor, implementarea unei platforme pentru arhivare electronică, instruirea utilizatorilor și administratorilor soluțiilor informatice, cu implementarea principiilor orizontale și retrodigitalizarea documentelor din arhiva instituției.

„Sunt încântat să vă anunț că, pe final de an, am mai câștigat un proiect european. Luni, 10 decembrie, am semnat cel de-al optulea proiect finanțat din fonduri europene și care va veni în sprijinul cetățenilor prin simplificarea accesului către informațiile și documentele emise de Primărie. Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020 și are o valoare de 2.727.379,78 lei. Obiectivul general al proiectului constă în eficientizarea activității la nivelul Municipiului Roman, prin simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățeni. În 24 de luni, vom implementa o platformă integrată pentru servicii electronice complete, un terminal interactiv self-service pentru servicii electronice (depunere documente) și o platformă integrată pentru arhivare electronică și retrodigitalizare. Pentru multe din serviciile oferite de către administrație, cetățenii nu vor mai trebui să bată drumul până la Primărie, ci își vor putea rezolva problemele din fața dispozitivelor conectate la Internet. E încă un pas înainte prin care administrația lucrează cu adevărat în interesul cetățenilor și a comunității”, a declarat primarul Lucian Micu.

Contribuţia proprie în proiect a Municipiului Roman, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât şi cofinanţarea de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, este în cuantum de 53.405,20 lei.