Primăria Reşiţa este nemulţumită de modul în care constructorii lucrează la proiectul de alimentare cu apă şi canalizare

Conducerea Primăriei Reşiţa este nemulţumită de modul în care constructorii înaintează cu lucrările aferente realizării proiectului de alimentare cu apă şi canalizare şi de felul în care sunt refăcute străzile în urma acestor lucrări, motiv pentru care a organizat o şedinţă de coordonare a lucrărilor tehnico-edilitare din municipiu.

“Am început seria unor şedinţe de lucru, la care au participat reprezentanţii firmelor ENEL, EoN, Hidroconstrucţia şi Aquacaraş, beneficiarul lucrărilor. Din păcate, din partea Hidroconstrucţia nu au venit persoanele de decizie, iar asta e, în primul rând, o lipsă elementară de politeţe. Vom încerca să îi organizăm pe toţi, în sensul că le vom cere grafice de execuţie săptămânale, pentru a putea urmări exact şi a-i sancţiona atunci când nu execută lucrările la timp şi de calitate. Dacă în cadrul Hidroconstrucţia este o problemă mult mai veche, o reacţie mult mai bună, lucrări mai bune şi rapide avem la cele care sunt efectuate cu firme subcontractoare către ENEL şi către EoN. Este efortul pe care îl facem pentru a trece de perioada rece şi a se putea degaja străzile de zăpadă, pentru că în prezent o bună parte din străzile oraşului este inaccesibilă pentru maşinile de curăţenie, maşinile de pompieri sau ambulanţe”, a declarat viceprimarul municipiului Reşiţa, Paul Vasile.

Potrivit viceprimarului, contractele pe fonduri europene au prevăzute anumite clauze externe, pe care municipalitatea nu le poate rezilia. El a spus că primăria nu este parte în contract, ci doar acţionar minoritar al beneficiarului final, care este Aquacaraş. Nici firma de consultanţă nu are relaţii contractuale cu Primăria Reşiţa, fapt pentru care se încearcă rezolvarea problemelor prin bună înţelegere atunci când se poate şi prin sancţiuni atunci când e cazul, susţine viceprimarul Paul Vasile.

Cea mai mare problemă se înregistrează pe Strada Dealul Mare, care este blocată de foarte mult timp. Teoretic, refacerea străzii trebuia să fie finalizată de o săptămână, însă practic lucrările nici nu au început. Alte probleme sunt la intrările în oraş, spre exemplu strada 24 Ianuarie, precum şi în zona sediului Direcţiei de întreţinerea patrimoniului public a Primăriei Reşiţa, ceea ce face ca utilajele să nu poată fi scoase la deszăpezire pentru intervenţie, afirmă viceprimarul municipiului. AGERPRES