Primăria Reşiţa a suspendat prelungirea contractelor de închiriere a terenurilor, până la actualizarea PUG

Primăria Reşiţa a suspendat prelungirea contractelor de închiriere a terenurilor în intravilanul şi extravilanul municipiului, până la actualizarea Planului Urbanistic General, ceea ce a dus la nemulţumirea unor chiriaşi.

“Aceste contracte creează probleme atunci când vine vorba de proiecte europene, şi, de asemenea, sunt inestetice. De cele mai multe ori, nu vorbim de grădini. Dacă am vorbi despre grădini împrejmuite cu gard şi în care se văd răsaduri de roşii, castraveţi, ceapă, ar fi una, dar ştim foarte bine că dacă ne ducem de jur-împrejurul oraşului, vom vedea, de fapt, tot felul de favele braziliene, în care oamenii şi-au dus tot ce nu au nevoie pe acasă. Sunt câini pe care-i adăpostesc, pe care-i hrănesc, care nu sunt sterilizaţi şi care continuă să se înmulţească, iar iarna coboară la tomberoane. Ştiu că este greu, o dată ce ai dat, să iei înapoi, dar am dorit să suspendăm aceste contracte, iar pentru cine spune că primăria câştigă nişte bani vă spun că trei terase din centrul civic ne aduc sume de bani mult mai mari din închirieri, similar cu 600 de contracte de grădini”, a declarat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.

Hotărârea a fost luată în Consiliul Local Reşiţa, în ultima şedinţă de anul trecut. În plus, la reluarea semnării contractelor de închiriere, edilul municipiului vrea să adauge noi clauze, care să specifice evacuarea imediată a chiriaşului în caz de investiţii. AGERPRES