Primăria Reşiţa a preluat platforma de gunoi administrată până nu demult de firma Green Ecobauer, ceea ce înseamnă, însă, şi aproape 6.500 de metri cub de gunoi, pentru care transportul ar costa municipalitatea peste 300.000 de euro.

„Preluăm, în urma unei hotărâri judecătoreşti, vechea haldină de gunoi. Din informaţiile pe care le avem, firma Green Ecobauer a încasat de la UAT-urile din judeţ, pentru colectare, transport şi taxă de deponeu, iar rezultatul se poate vedea. Grămada mare a fost măsurată de topografi autorizaţi şi are circa 6.100 metri cub, iar grămada mai mică are aproape 400 m.c. În momentul de faţă, Primăria, probabil cu ajutorul Consiliului judeţean, va trebui să degajeze această cantitate uriaşă, care depăşeşte gunoiul produs de Reşiţa în aproape un an, ceea ce înseamnă miliarde de lei transport, taxă de depozitare în deponeul de la Oradea, dacă ne vor accepta. Din punctul meu de vedere, este o fraudă uriaşă, care a fost făcută sub oblăduirea altor organe ale statului, care nu ar fi fost normal să permită aşa ceva”, a declarat city-managerul Paul Vasile.

Primăria Reşiţa va căuta de acum soluţii pentru recuperarea acestor sume, deşi firma este în faliment. La faţa locului nu a fost prezent lichidatorul judiciar, care ar fi trebuit să semneze procesele verbale.

„Reşiţa cară gunoiul la Oradea de trei ani, circa 1.500 – 1.700 tone de gunoi. Acum am câştigat procesul cu această firmă, intrată în faliment. Cu siguranţă că ne vom îndrepta împotriva administratorilor şi acţionarilor acelei firme, pentru că pe acest gunoi adus din tot judeţul, firma a încasat bani şi către transportul către Horezu sau către Oradea, iar lăsându-l aici, de fapt, a băgat bani în buzunar. Transportul acestui gunoi spre un alt deponeu ne costă circa 300 mii euro. Reşiţenii nu vor plăti aceşti bani, însă, pentru că ne vom îndrepta către administratori. Este o situaţie de forţă majoră. Noi am decis să o preluăm şi vom vedea cum vom rezolva cu transportul”, a afirmat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa. AGERPRES