rasnov1.jpgMai multe drumuri forestiere din zona Valea Glăjeriei, Cheia, Valea Lungă până în zona Colţii Cheii vor fi reabilitate de Primăria Râşnov în urma accesării un proiect cu fonduri europene în valoare de 1,5 milioane de lei, din care 2% cofinanţare locală.

‘Vorbim de drumuri care, unele vor fi construite, altele reabilitate. Este vorba despre drumul care începe din DN73 în zona Cheia, apoi pe Valea Lungă până în zona Colţii Cheii. Este un drum unde se vor repara mai multe poduri şi podeţe, inclusiv drumul. De asemenea, vor fi reabilitate mai multe drumuri adiacente din zona Valea Glăjeriei. Valea Glăjeriei ca şi drum nu se reabilitează pentru că este DJ, în rest toate celelalte drumuri, având în vedere că a fost un criteriu de selectare care a ţinut cont foarte mult de volumul de masă lemnoasă din zonele respective”, a declarat primarul Râşnovului, Adrian Veştea.

Lucrările la drumuri vor începe peste o lună. Veştea a ţinut să precizeze că, în perioada 2008-2009, a finalizat primul proiect pentru construcţia de drumuri forestiere, în valoare de un milion de euro, bani europeni cu care s-au construit 7,5 km de drum între Valea Glăjeriei şi Cabana Diham.

Primarul Râşnovului a precizat că mai are în lucru un proiect pe fonduri europene, în valoare de un milion de euro care se află în faza de proiectare, pentru construirea unei pepiniere silvice în zona Valea Lungă, lângă Colţii Cheii.

„Urmărim ca prin amenajarea acestei pepiniere să putem cultiva arbori şi arbuşti ornamentali pentru înfrumuseţarea oraşului Râşnov, dar şi puieţi pentru împăduriri în zona forestieră, poate chiar vom creşte şi flori, vom vedea”, a spus Adrian Veştea.
Primăria Râşnov are în proprietate o suprafaţă de 7000 de ha de pădure.AGERPRES