rmvalcea_primaria.jpgPrimăria Râmnicu Vâlcea susţine mărirea salariile poliţiştilor locali, a declarat primarul Gheorghe Matei, în urma unei întâlniri cu o delegaţie a acestora.

„În cadrul discuţiilor, am subliniat, încă o dată, disponibilitatea completă de a lua orice măsuri posibile în cadrul legal existent care să ducă la majorarea salariilor, mult prea mici, ale poliţiştilor locali din municipiu. Ca un prim rezultat al întâlnirii, vreau să anunţ că voi face demersuri, în zilele imediat următoare, pentru analizarea de către o instituţie acreditată a condiţiilor în care îşi desfăşoară activitatea poliţiştii locali din punctul de vedere al expunerii la radiaţiile electromagnetice de hiperfrecvenţă, ceea ar putea duce la acordarea legală a unui spor salarial, precum şi la o suplimentare a zilelor de concediu. În acelaşi timp, prin intermediul Asociaţiei Municipiilor din România, Primăria va face propuneri concrete privind majorări salariale necesare în acest domeniu de activitate, în vederea includerii lor în legislaţia specifică”, a spus primarul Matei.

Acesta a anunţat şi că susţine prezenţa unei delegaţii a poliţiştilor locali din municipiu la acţiunea de pichetare a sediului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iniţiată în zilele de 8 şi 9 octombrie de Uniunea Sindicatelor Poliţiştilor Locali din România.

Săptămână trecută poliţiştii locali din Râmnicu Vâlcea au protestat în faţa primăriei pentru salariile mici pe care le au şi au cerut să fie plătiţi la nivelul poliţiştilor din cadrul Ministerului de Interne deoarece practică aceeaşi activitate. AGERPRES