radulescu_romeo.jpgConsiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a alocat luni 60.000 lei pentru organizarea Galei K1, eveniment care se va desfăşura pe 18 martie.

„Consider că orice sumă care se alocă pentru promovarea municipiului nu este mare. Gala va fi transmisă pe Eurosport, avem un vâlcean care se luptă pentru titlul mondial. În acele zile vor veni foarte mulţi iubitori ai acestui sport, deci veniturile pe care le vor încasa agenţii economici, proprietari de restaurante sau hoteluri nu sunt de neglijat. Vom face publicitate acestui eveniment în presa naţională. Sport.ro este interesat de transmiterea acestei gale şi s-a semnat deja contractul. În primul rând le oferim vâlcenilor o gală cu sportivi de valoare mondială şi promovăm municipiul şi atragem turişti străini”, a declarat primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu.

În luna martie Râmnicu Vâlcea va găzdui Gala K1, eveniment organizat de promotorul Eduard Irimia şi Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu organizaţia WAKO. În prima parte, cinci sportivi români ai Naţionalei se vor lupta cu cinci reprezentanţi ai Italiei. Cea de-a doua parte a galei de kickboxing va fi reprezentată de o piramidă în care se vor lupta, pentru a dovedi cine este cel mai greu în K1, patru sportivi, dintre care trei străini şi un român. Cei trei sportivi străini care vor evolua în această piramidă sunt Ignasion din Belarus, Niki Mayo din Franţa şi Potrav din Bosnia.

Numele sportivului român încă nu a fost stabilit, el urmând să fie ales în perioada următoare. Au fost propuşi doi sportivi ai Academiei, Ciprian Sora şi Sebastian Ciobanu. De menţionat este faptul că luptătorul care va câştiga piramida de la Râmnicu Vâlcea va participa la o nouă gală, Final Elimination, în Las Vegas. De aici, câştigătorul se va califica în piramida finală din Dubai. În cadrul Galei de la Râmnicu Vâlcea vor avea loc şi două super fight-uri, între doi sportivi români, numele propuse fiind Cătălin Moroşanu şi vâlceanul Mihai Golescu. AGERPRES