Primăria Râmnicu Vâlcea doreşte preluarea în administrare a terenului actual şi a clădirii în care funcţionează Vama Vâlcea, pentru a realiza în zonă un centru de transfer turişti.

„Clădirea Vămii din Vâlcea se află în zona gării, unu la mână şi în al doilea rând, aproape de zona centrală şi nu de puţine ori s-au creat adevărate ambuteiaje odată cu staţionarea multor autocamioane în zonă. Atunci când a fost construită, oraşul nu era atât de extins, aşa că orice vamă trebuie să fie undeva la periferia unui oraş unde să aibă acces direct la drumurile naţionale. Noi iniţiem demersuri pentru a o prelua printr-o ulterioară hotărâre de guvern şi a da o altă utilizare acestui perimetru”, a declarat luni pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al primăriei, Daniel Ionescu.

Primăria doreşte ca în zona unde acum se află Vama Vâlcea să se creeze un centru de transfer turişti, o autogară şi un punct de informaţii cu obiectivele turistice ale judeţului. „Având în vedere şi proiectul metropolitan care va îngloba urbanistic cele patru staţiuni – Călimăneşti, Govora, Olăneşti şi Ocnele Mari -, existenţa unui asemenea centru multifuncţional pentru cei care ajung la Râmnicu Vâlcea cu trenul devine foarte util. Vor avea punct de informare, autogară şi tot ceea ce înseamnă orientarea spre obiective de interes din viitoarea metropolă şi din judeţul Vâlcea”, a mai spus Ionescu. Propunerea primăriei va fi supusă aprobării în Consiliul Local, urmând ca, după finalizare, Vama Vâlcea să primească în compensaţie un teren de la periferia municipiului. AGERPRES