Primăria Râmnicului va finaliza şi va supune, pe 20 iulie, în şedinţă extraordinară, noua organigramă de funcţionare, a declarat joi pentru AGERPRES edilul localităţii, Romeo Rădulescu.
„Suntem în grafic cu pregătirea noii organigrame. O vom termina şi o vom supune la vot în şedinţă extraordinară de Consiliul Local, săptămâna viitoare, mai precis, marţi. Cam 300 de oameni se vor regăsi pe alte scheme de funcţionare, cea mai mare parte de la Administraţia Publică şi de la Pieţe. Cei de la Administraţia Publică vor trece la ETA, transportul în comun, iar la Pieţe va apărea o societate comercială”, a precizat Romeo Rădulescu. Şi la Consiliul Judeţean se lucrează la noua organigramă.

„Vreau să precizez că nu sunt de acord cu aceste restructurări, dar vom respecta legea. Oricum suntem în grafic. Singura problemă ar fi la serviciul de pază, dar acest serviciu se autofinanţează într-o oarecare măsură, având contracte de prestări servicii cu diverse firme, contra cost”, a declarat preşedintele CJ Vâlcea, Ion Câlea. Prin măsurile de restructurare a administraţiei publice se urmăreşte reducerea cu 25,4% a numărului angajaţilor din sector public în judeţul Vâlcea, însemnând aproximativ 1.200 de salariaţi care ar putea fi concediaţi până pe 16 august. Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a atenţionat, marţi, într-o videoconferinţă cu prefecţii, asupra datei de 16 august, termenul până la care primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene trebuie să prezinte noile organigrame. AGERPRES