radulescu_romeo1.jpgActualul sat de vacanţă din municipiul Râmnicu Vâlcea va fi modernizat în următorii cinci ani, în baza unui proiect în valoare de 3 milioane de euro, a declarat primarul Romeo Rădulescu.

„Este un proiect iniţiat de mai mult timp cu privire la Satul de vacanţă Ostroveni. El este inclus în arealul turistic al municipiului, care a fost aprobat de Consiliul Local în urmă cu o lună. Lacul de acolo va fi reamenajat în întregime de la locurile pentru pescuit sportiv, un debarcader pentru croaziere şi pentru cei care vor să se plimbe cu barca, să fac schi nautic. Se vor amenaja insule artificiale, unde vor fi amenajate terase, puburi”, a precizat Rădulescu.

Nu va fi uitat nici complexul de bazine de înot de lângă lacul Ostroveni. „Aici va fi un Aqua Park în întregime, se vor menţine şi bazinele cu apă sărată, dar cu totul modernizate. În rest jocuri, tobogane, toată gama de servicii pe care le oferă un astfel de complex, inclusiv bazele sportive multifuncţionale”, a mai arătat Rădulescu.

Acesta spune că a iniţiat contacte cu oameni de afaceri interesaţi de proiect şi care doresc să investească. În prezent, satul de vacanţă Ostroveni include un lac folosit în mare parte de pescari, două peninsule concesionate unui operator de camping şi ştrandul Ostroveni, cu două bazine cu apă sărată şi trei cu apă dulce. Întreaga suprafaţă a satului de vacanţă se află în cartierul „Ostroveni sat”, unde municipalitatea a aprobat un Plan Urbanistic Zonal dedicat exclusiv pentru turism. AGERPRES