Primaria Ramnicu Valcea solicita preluarea in administrare a Complexului sportiv “Traian”

Sala Polivalenta “Traian” si terenurile de sport aferente – “Arenele Traian” – fac obiectul unei solicitari scrise din partea Primariei Ramnicu Valcea catre Ministerul Tineretul si Sportului, de preluare in administrare, a declarat viceprimarul Romeo Radulescu.

“Am inaintat aceasta cerere catre minister, sa speram ca cei de acolo vor intelege ca aceasta baza sportiva care este pur si simplu praf, trebuie reabilitata. E pacat, spun eu, sa vezi cum in centrul orasului, ceea ce ar putea fi emblema sportului valcean, se degradeaza de la o zi la alta”, a spus Romeo Radulescu.

“Arenele Traian” sunt un complex sportiv multifunctional, inaugurat in 1983. Arenele includ un amfiteatru, pe care Primaria Ramnicu Valcea vrea sa il amenajeze pentru a crea o moderna sala de spectacole in aer liber. Complexul sportiv mai include si doua terenuri de tenis de camp multifunctionale, care pot fi folosite si pentru baschet, handbal sau fotbal. Primaria are in proiect reabilitarea acestora cu instalatii de nocturna, teren sintetic, minitribune, vestiare etc. Tot ansamblul “Arenele Traian” ocupa o suprafata de 4.312 metri patrati sala amfiteatru si 14.977 metri patrati terenurile de sport.

Sala Polivalenta “Traian”, locul unde echipa de handbal Oltchim Ramnicu Valcea isi disputa meciurile, a fost inaugurata in 1975. Are 2.000 de locuri pentru spectatori, este o sala multifunctionala si, pe langa meciurile de handbal ale echipei Oltchim, de baschet sau volei ale echipelor valcene, a gazduit si multe competitii importante sportive, cum ar fi Campionatul European de handbal din 2000. Acest imobil se afla la randul lui in solicitarea catre Ministerul Tineretul si Sportului de a trece in administrarea municipalitatii din Ramnicu Valcea. El ocupa un teren de 10.374 metri patrati.

“Nu de putine ori s-au plans oficiali sportivi despre deficientele acestui palat al sporturilor, pornind de la climatizare, grupuri sanitare si multe altele. Consider ca municipalitatea se poate mult mai bine ocupa de administrarea acestui imobil”, a precizat viceprimarul Radulescu. Atat “Arenele Traian”, cat si Sala Polivalenta “Traian” sunt in prezent administrate de Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Valcea. AGERPRES