radulescu_romeo.jpgPrimăria Râmnicu Vâlcea va depune miercuri la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia un proiect în valoare de 34 de milioane de euro reprezentând pasajul suprateran „Tudor Vladimirescu”.

„Proiectul va fi depus pe 31 martie la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia şi sperăm ca anul viitor să putem da drumul la investiţie. Este o investiţie mare de aproximativ 34 de milioane de euro. Din punctul meu de vedere este unul din cele mai importante proiecte ale Râmnicului şi sper ca în doi ani să fie gata, astfel încât să circulăm de la nord la sud fără nici un semafor, direct” a declarat marţi primarul interimar al Râmnicului, Romeo Rădulescu.

Pasajul „Tudor Vladimirescu” este o dublare a Bulevardului Calea lui Traian. Proiectul presupune crearea a 4 benzi de circulaţie – două pentru Nord, două pentru Sud şi o pasarelă pietonală. Acea pasarelă pietonală va fi toată învelită în sticlă. Accesul pe pasarelă se va face pe scări şi de o parte şi de alta a căii ferate şi prin intermediul a două lifturi. Aceste lifturi sunt special pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru persoane cu bagaje voluminoase, precum şi pentru mame cu copii în cărucior şi pentru toţi cei care nu pot urca pe scări.

„Importanţa acestui pasaj este, păstrând proporţiile, evident, este întocmai ca pasajul Basarab din Bucureşti. Vor fi realizate şi bretele de legătură cu zona Nord – prin intermediul străzii Nicolae Titulescu – şi cu zona Ostroveni – prin prelungirea Bulevardului Tineretului. De asemenea, la Kaufland, în urmă cu cinci ani a fost aprobat un PUZ prin care firma se obliga să facă un sens giratoriu la capătul Podului Libertăţii. Vom începe şi demersurile pentru realizarea acestui obiectiv. Acolo, practic, trebuie să achiziţionăm două terenuri pentru lărgirea străzii, ca să fie un sens giratoriu mare, cum este cel de la Casa Tineretului din Ostroveni”, a precizat primarul interimar.

Finanţarea acestui pasaj se va asigura din fonduri europene, prin Programul Integrat de Dezvoltare Urbană, Râmnicu Vâlcea, fiind declarat „pol de dezvoltare urbană”. AGERPRES