Primăria Râmnicu Vâlcea ar putea majora taxele locale cu maxim 3 procente

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, a declarat că ar putea mări cu până la 3% taxele locale, spunând că, acestea vor contribui la o serie de investiţii care ar putea spori confortul populaţiei din Râmnicu Vâlcea.

“Dacă Guvernul oferă această posibilitate ne gândim la o majorare a taxelor pentru a avea un buget mai mare util investiţiilor în municipiu. Aşa enumera aici reabilitarea termică a blocurilor, cofinanţări pentru proiecte europene, infrastructura rutieră a oraşului, exproprieri pentru utilităţi. Probabil că majorarea va fi până în 3 procente pentru ca populaţia să nu resimtă acest aspect. Râmnicul suferă la capitolul buget, din cauza crizei economice de pe platforma chimică”, a precizat Frâncu.

Impozitele şi taxele locale vor putea fi majorate suplimentar pentru persoanele fizice cu mai mult de 20%, această limită-maximă la care primarii sunt obligaţi în prezent să se raporteze urmând să fie eliminată de Guvern pentru proprietarii persoane fizice şi menţinută doar pentru firme. Modificarea va fi efectuată prin schimbarea prevederilor Codului Fiscal şi argumentată prin “dificultăţile financiare” ale autorităţilor locale şi necesitatea protecţiei mediului de afaceri. AGERPRES