Primăria Râmnicu Vâlcea anunță că vor fi finalizate în acest an modernizarea parcului Zăvoi şi reabilitarea podului peste Olt

rmvalcea_parczavoi1.jpgViceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea Eduard Vârlan a declarat că se lucrează pentru a fi finalizate în acest an două investiţii importante derulate cu fonduri UE, finanţate pe exerciţiul bugetar 2007-2014, anume modernizarea parcului Zăvoi şi reabilitarea podului râul Olt.

“Ştiu că este destul de târziu, dar pe toate şantierele din Râmnicu Vâlcea se lucrează la foc continuu, este vorba de lucrări de peste 80 de milioane lei. Sperăm ca în acest an două dintre proiectele de infrastructură, deşi stadiul fizic arată un procentaj redus, să fie gata. Parcul Zăvoi, o investiţie de 14,6 milioane lei, se află la 25% din lucrări, dar îl dorim gata de Zilele Imnului, pentru că acest parc are simbolistica sa în contextul lui 1848. Tot în acest an ne dorim la sfârşitul lui noiembrie să încheiem reabilitarea podului peste râul Olt, în valoare de 14,7 milioane lei. Stadiul lucrărilor este de 65%”, a precizat viceprimarul din Râmnicu Vâlcea.

De asemenea, cea mai mare lucrare edilitară din Râmnicu Vâlcea – proiectul privind amenajarea zonei centrale care include pasaje pietonale subterane, o parcare subterană, platoul central etc, în valoare de aproximativ 53 milioane lei, ar putea fi finalizat în luna februarie a anului 2015.

Râmnicu Vâlcea a beneficiat de un fond de 50 milioane de euro, fiind declarat în 2007 pol de dezvoltare urbană, în urma căruia au fost realizate mai multe proiecte de infrastructură cum ar fi poduri peste râul Olăneşti, pasaje supraterane, parcuri, noi bulevarde sau artere de circulaţie. AGERPRES