Primăria Râmnicu Vâlcea a recepţionat un nou bloc de locuinţe ANL

francu_emilian.jpgPrimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu a declarat, vineri, că primul lot de 22 de apartamente ANL a fost finalizat, urmând ca luni beneficiarii acestora să intre în posesia lor.

“Luni, vom avea primele familii fericite din acest an pentru că vor primi o locuinţă. Nu este un lucru mic dar este un început de drum pentru acestea. Aşadar urmare a faptului că în urma publicării listei de repartizare a locuinţelor pentru tineri, aprobată prin HCL, nu s-a depus nicio contestaţie, luni, vor fi înmânate cheile noilor beneficiari ai celor 22 de unităţi locative din noul bloc ANL 8 de pe faleza râului Olt (strada Nicolae Iorga). Totodată, alte 5 familii vor putea intra în locuinţele care le-au fost repartizate în imobile mai vechi ANL ca urmare a eliberării lor de către beneficiarii anteriori. Aşteptăm fonduri pe care le-am solicitat pentru a demara noi ansamble de locuinţe ANL, pentru că primăria se confruntă în prezent cu peste 800 de cereri de locuinţe”, a precizat Frâncu.

În acest sens primăria are proiecte un cvartal de locuinţe în zona Aranghel, lângă Universitate, reabilitarea unui corp al fostului cămin de bătrâni pentru a-l transforma în locuinţe sociale.

Prin inaugurarea Blocului ANL 8, cvartalul de blocuri ANL – Faleza Olt, a devenit un adevărat minicartier într-o zonă deosebită, primăria având în proiect dezvoltarea unor zone de loisir prin amenajarea aleii de promenadă şi nu în ultimul rând biserica maramureşeană care va apărea acolo va da un aspect plăcut acestui perimetru urban, a adăugat edilul Râmnicului. AGERPRES