Primaria Ramnicu Valcea a reabilitat complet Cinematograful Ostroveni

rmvalcea_cinema.jpgPe 23 mai a fost inaugurat noul Cinematograf Ostroveni, situat in cel mai mare cartier al municipiului Ramnicu Valcea, institutie de cultura rezultata din reabilitarea integrala a vechiului Cinematograf Flacara existent in acest loc.
Ca urmare a deteriorarii accentuate survenite in ultimii ani la Cinematograful Flacara, ultimul din cele trei existente in municipiu, acesta si-a inchis portile. Primaria municipiului, constienta de valoarea si potentialul unei astfel de institutii de cultura, a facut demersuri sustinute soldate printr-o hotarare de guvern din anul 2006 prin care Cinematograful Flacara era trecut din administrarea Regiei ROMANIAFILM in patrimoniul municipiului.

Au urmat procedurile legale in vederea reabilitarii acestei sali de proiectie cinematografica, respectiv studiul de fezabilitate, proiectul tehnic si, in final, executia efectiva a lucrarii, iar rezultatul de astazi este o sala moderna, cu instalatii de sunet si proiectie de ultima generatie si cu o capacitate de 285 de locuri. La inaugurarea noului Cinematograf Ostroveni – asa cum este el numit acum – a participat si actrita Maia Morgenstern, iar spectacolul inaugural a cuprins o reprezentatie a Teatrului Municipal