Primaria Ramnicu Valcea a modernizat o noua gradinita din oras

rmvalcea_gradinita1.jpgGradinita Ostroveni 1 din Ramnicu Valcea este una din unitatile prescolare care a beneficiat de un important program investitional concretizat prin mansardarea imobilului in care aceasta functioneaza. Ca rezultat al acestei proiect, Gradinita nr. 1 a celui mai mare cartier al orasului va dispune de patru noi sali de grupa, carora li se vor adauga o sala de sport, una de gimnastica, precum si birouri, totalizind peste 1.000 mp suprafata construita.

Trebuie mentionat ca, intr-o prima faza, in spatiile nou create se vor muta prescolarii de la Gradinita nr. 17 din imediata vecinatate, gradinita care, in prezent, functioneaza, in conditii improprii, intr-un etaj al cladirii internatului Grupului Scolar Ferdinand I.

Pentru aceasta din urma unitate prescolara se va construi, cu incepere din acest an, un local complet nou, cu toate facilitatile necesare desfasurarii acestui tip de activitate. Aceasta ar fi cea de-a treia gradinita ridicata de la cota “0” in ultimii cinci ani in Ramnicu Valcea, Primaria municipiului acordand o atentie deosebita invatamantului prescolar local si raspunzand prompt numarului in crestere de solicitari venite din partea parintilor.

Mansardarea Gradinitei nr. 1 Ostroveni a costat bugetul local peste 2 mil. lei, iar investitia se va finaliza in cursul lunii octombrie a acestui an.

Numai in ultimul an, prin extinderi de spatii la unitatile prescolare deja existente in Ramnicu Valcea – mansardari sau etajari – s-au creat 8 noi sali de grupa si o sala de gimnastica la Gradinita Nord 1, la fel la Gradinita Calea lui Traian Sud, precum si doua noi sali la Gradinita nr. 14. In acelasi interval de timp, investitii similare s-au derulat si la unitatile scolare, astfel ca, la momentul actual, Liceul de Arta, Scoala Generala nr. 13 si Scoala Generala “Take Ionescu” totalizeaza 360 de locuri in plus pentru elevi.


Articol realizat de Ana Olaru.