Primăria Râmnicu Vâlcea a anunţat că a achiziţionat în cadrul unui proiect cu finanţare europeană în valoare de circa 19 milioane de lei 16 autobuze cu o capacitate de 101 pasageri şi alimentate cu gaz natural comprimat, care vor ajunge în următoarele 12 luni la operatorul de transport public din oraş.

„Marţi, 23 noiembrie, primarul Mircia Gutău a semnat contractul de achiziţie pentru un lot de 16 autobuze cu lungimea de 12 m ce urmează să intre în reţeaua de transport urban de călători din municipiu în baza proiectului cu finanţare europeană ‘Alinierea Parcului ETA SA la cerinţele dezvoltării durabile’ iniţiat de Primăria Râmnicu Vâlcea. Câştigătoarea desemnată a licitaţiei pentru acest lot este Asocierea Otokar Europe filiala Bucureşti SRL (lider de asociere) şi Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayii AS (asociat), iar valoarea contractului este de 18.559.200 lei fără TVA, pentru 16 autovehicule de tip Otokar Kent C CNG. Noile autovehicule, al căror termen de livrare în Râmnicu Vâlcea este de 12 luni, sunt definite de către constructorul turc drept ‘alternativa verde’ ca urmare a motorizării pe bază de gaz natural comprimat, au o capacitate maximă de transport de 101 pasageri, sunt uşor de rulat şi au costuri de operare reduse”, se arată în comunicatul transmis de municipalitatea râmniceană.

Edilii din Râmnicu Vâlcea au menţionat că, în prezent, operatorul de transport în comun din municipiu deţine şapte autobuze alimentate cu gaz natural comprimat, achiziţionate tot cu fonduri europene în urmă cu mai bine de doi ani, iar în perioada următoare va mai cumpăra 12 astfel de mijloace de transport în comun, scopul fiind pe de o parte de a înnoi parcul auto, iar pe de alta, de a oferi o alternativă de mobilitate pentru râmniceni prietenoasă cu mediul şi confortabilă. AGERPRES