Primaria municipiului Ploiesti va organiza o licitatie deschisa pentru contractarea unor servicii de refacare a stadionului “Ilie Oana”, din centrul orasului, proiect contract estimat la 33,4 mil. lei (8 mil. euro), fara TVA.

Durata lucrarilor de refacere a stadionului este de 12 luni de la data atribuirii contractului, se precizeaza in anuntul publicat joi pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Termenul limita pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare la licitatie este 18 februarie 2010.

Stadionul “Ilie Oana” este stadionul oficial al echipei de fotbal Petrolul Ploiesti si a fost construit de municipalitatea Ploiesti in perioada anilor 1934-1937. In luna decembrie a anului 2009, s-au inceput lucrarile de demolare a stadionului. Se doreste demolarea arenei in maxim 2 luni de zile. Terenul de joc nu va fi afectat pe durata modernizarilor. Din vechiul stadion va ramane in picioare doar tribuna 0, construita in 2007. Lucrarile de demolare vor costa peste 400.000 de lei.

Dupa daramarea arenei vechi, cea noua urmeaza sa fie adusa la standardele UEFA, cu o capacitate de 15.000 de locuri, toate pe scaune. Printre alte facilitati, stadionul va fi dotat si cu nocturna.