Primăria Ploieşti retrage dreptul de folosinţă asupra unor terenuri acordate tinerilor sub 35 de ani

terenuri-agricole.jpgMunicipalitatea ploieşteană a retras dreptul de folosinţă asupra unor terenuri ce fuseseră atribuite tinerilor sub 35 de ani în vederea construirii unor locuinţe personale şi care nu au respectat prevederile legale, în sensul că nu au demarat construcţia acelor imobile şi nici nu s-au prezentat să predea primăriei loturile în cauză.

Consilierii locali ploieşteni au aprobat marţi proiectul de hotărâre privind retragerea dreptului de folosinţă asupra unor terenuri atribuite conform Legii nr.15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Conform raportului de specialitate, loturile de teren ai căror titulari nu şi-au respectat obligaţiile şi nici nu s-au prezentat pentru predarea acestora către municipalitate sunt amplasate în Cartierul Tineretului, unde mai există şi loturi disponibile care au fost eliberate şi predate de către titulari, întrucât aceştia nu au început construcţia locuinţelor în termenul prevăzut de lege, dar şi loturi nerepartizate întrucât erau afectate de litigii.
Municipalitatea a retras dreptul de folosinţă asupra a 11 terenuri, după ce titularii acestora au fost notificaţi să prezinte documente din care să rezulte demersurile făcute în vederea începerii construcţiei.

Unii dintre aceştia primiseră terenurile în anii 2005 (două persoane) sau 2006, ei fiind obligaţi să înceapă construcţia în maximum un an de la încheierea contractului de comodat cu municipalitatea.
După această etapă, toate loturile disponibile vor fi repartizate conform prevederilor legale. AGERPRES