Primăria Ploieşti oferă 2.000 de ghiozdane cu rechizite elevilor de clasa întâi

rechizite2.jpgUn număr de 2.000 de copii înscrişi în clasa întâi la şcolile din municipiul Ploieşti vor primi, din partea primăriei, ghiozdane şi rechizite, valoarea unui astfel de pachet fiind de 72 de lei.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Ploieşti, Alina Istrătescu, a declarat luni că pentru achiziţionarea celor 2.000 de pachete cu rechizite a fost organizată o selecţie de oferte, municipalitatea semnând un contract cu un magazin de tip cash and carry. “Selecţia s-a făcut pe baza preţului cel mai mic. Mâine (marţi – n.r.) vom primi cele 2.000 de pachete care au costat câte 72 de lei fiecare”, a afirmat Alina Istrătescu.

Consilierii municipali au aprobat luna trecută, cu unanimitate de voturi, într-o şedinţă extraordinară, proiectul de hotărâre care prevede acordarea pachetului cu rechizite şcolare “Primul Ghiozdan” copiilor înscrişi în clasa întâi în anul şcolar 2013-2014 la unităţile de învăţământ din oraş.

Conform proiectului, fiecare pachet conţine două caiete de matematică cu 48 de file, două caiete de desen în format A4 cu 24 de file, patru creioane, un stilou cu 24 de rezerve, un set de şase creioane colorate, o gumă de şters, o riglă, un penar, un set de acuarele cu pensulă, un ghiozdan, o ascuţitoare, un set de beţişoare şi patru coperte de caiet în format A5.

Pachetele cu rechizite şcolare rămase nedistribuite copiilor înscrişi în clasa I în anul şcolar 2013-2014 vor fi distribuite familiilor cu copii beneficiare de servicii sau prestaţii sociale aflate în evidenţa Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti, mai prevede hotărârea. AGERPRES