Primaria Ploiesti face un sondaj de opinie pe tema eficientei energetice

Primaria municipiului Ploiesti, prin Regia Autonoma de Servicii Publice (RASP), organizeaza o actiune de consultare si totodata de sensibilizare a opiniei publice vizand eficienta energetica.
In vederea derularii consultarii publice, RASP va amplasa trei pavilioane, in parcurile din
municipiul Ploiesti. In punctele respective de informare cetatenii vor putea completa si un chestionar – sondaj privind eficienta energetica. Acesta va putea fi completat si on line pe site-ul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiesti.

Actiunea se va derula in perioada 2-12 aprilie si face parte din programul PRACTISE, un proiect transnational, cofinantat de Comisia Europeana prin programul Energie Eficienta Inteligenta (IEE), care sprijina implementarea politicilor Uniunii Europene in domeniul energiei regenerabile in comunitatile implicate.

Proiectul prevede actiuni menite sa promoveze eficienta energetica si sursele de energie regenerabile si va aduce o contributie importanta prin crearea unei strategii energetice pe termen lung a comunitatilor in toate sectoarele: constructii, transport, energie nepoluanta, dar si promovarea unei “cetatenii energetice” si mobilizarea factorilor energetici locali.