Primăria Ploieşti va achiziţiona din fonduri europene 22 de autobuze electrice care le vor înlocui pe cele mai vechi de 17 ani existente în prezent în flota companiei de transport public local, anunţă municipalitatea într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, proiectul „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public prin achiziţionarea de autobuze electrice şi staţii de încărcare” se va derula în parteneriat cu Primăria comunei Ariceştii Rahtivani şi implică achiziţionarea a 22 de autobuze nepoluante de 10 metri, precum şi a 22 de staţii de încărcare lentă şi 8 staţii de încărcare rapidă.

Valoarea totală a investiţiei este de peste 10 milioane de euro, plus TVA.

„Noile mijloace de transport, achiziţionate în cadrul proiectului câştigat de administraţia publică ploieşteană, vor înlocui autovehiculele mai vechi de 17 ani, care se află, în prezent, în parcul auto al operatorului de transport public local, SC TCE SA Ploieşti”, se menţionează în comunicatul transmis de municipalitate.

În ceea ce priveşte amplasamentul staţiilor de reîncărcare rapidă, două dintre acestea vor fi situate în comuna Ariceştii Rahtivani (una în satul Buda şi una în satul Nedelea), iar şase dintre acestea vor instalate la nivelul municipiului. AGERPRES