Primaria Ploiesti acuza Distrigaz Sud de efectuarea abuziva a unor lucrari

Primaria Ploiesti acuza societatea de distributie a gazelor Distrigaz Sud de efectuarea abuziva a unor lucrari de reparatii la reteaua proprie pe strazi care tocmai au fost reabilitate si ameninta ca o va da in judecata in cazul in care nu-si asuma lucrarile de reparatii pe strazile respective.
Intr-un comunicat dat publicitatii de Biroul de Comunicare si Promovare, Primaria Ploiesti acuza SC Distrigaz Sud SA “ca a cauzat prejudicii importante prin efectuarea in mod abuziv a unor lucrari la retelele proprii, ulterior reabilitarii strazilor din oras”.

Potrivit Primariei, reprezentantii Distrigaz Sud au fost atentionati in mod repetat si au fost informati in timp util cu privire la programul de reabilitare a drumurilor si podurilor din oras, fiind rugati ca lucrarile de reabilitare a retelei de distributie sa fie facute inainte de efectuarea reparatiilor la strazi. Cu toate acestea, Primaria sustine ca pe trei dintre strazile din oras Distrigaz Sud a inceput lucrarile de reparatii la conducte dupa reabilitarea carosabilului, motiv pentru care firmele care au reparat strazile refuza sa acorde, conform contractului, garantia pentru lucrarile facute.

“Din cauza interventiilor neautorizate efectuate de catre SC Distrigaz, sucursala Prahova, pe drumurile reabilitate, societatile constructoare isi declina obligatia de a respecta clauza referitoare la asigurarea garantiei obiectivului de investitii pe o perioada de cinci ani de la data finalizarii lucrarilor”, se arata in comunicatul dat publicitatii de Primaria Ploiesti.

In aceste conditii, Primaria Ploiesti a somat Distrigaz Sud sa refaca in totalitate lucrarile de reparatii pe cele trei strazi si sa preia garantia conform legislatiei in vigoare, in caz contrar administratia locala rezervandu-si dreptul de a da in judecata societatea de distributie a gazelor din Ploiesti, pentru recuperarea prejudiciului cauzat, prejudiciu a carui valoare nu este precizata.

De la inceputul acestui an, administratia locala a municipiului Ploiesti a amendat in repetate randuri SC Distrigaz Sud, SC Apa Nova Ploiesti si SC Dalkia Termo Prahova pentru ca nu au refacut, conform contractului, carosabilul in zonele in care au intervenit pentru reparatii la retelele proprii, valoarea fiecarei amenzi fiind de 20 de milioane ROL.