Primăria Ploieşti a obţinut o finanţare nerambursabilă de aproximativ 6,3 milioane lei, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru realizarea unui management inteligent al intersecţiilor din oraş, a anunţat municipalitatea.

Conform sursei citate, contractul de finanţare a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

„Obiectivele principale ale acestui amplu proiect vizează: îmbunătăţirea condiţiilor de mobilitate urbană, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transporturi, precum şi sporirea siguranţei rutiere, în zonele cu trafic rutier intens. Astfel, se vor implementa, în oraşul nostru, soluţii digitale şi inovatoare în managementul intersecţiilor, respectiv se va realiza asigurarea unei supravegheri video inteligente a arterelor principale de circulaţie şi gestionarea eficientă a timpilor din traficul auto”, arată sursa citată.

Valoarea totală a proiectului este de 6.297.363,98 lei, iar perioada de implementare a acestuia este de 40 de luni, de la data semnării contractului de finanţare. AGERPRES