Primăria Piteşti a anunţat că transportul public local de călători va fi extins în localităţile din zona metropolitană.

Serviciul de transport public în regim intercomunitar va funcţiona pentru început în municipiul Piteşti şi în comunele Bradu, Mărăcineni şi Bascov, în care consiliile locale au aprobat hotărârile privind asocierea.

„Chiar dacă nu se va întâmpla de mâine, apreciem că din toamnă vom avea şi noi o zonă intercomunitară funcţională şi pe transport. (…) Din ADI Transport fac parte, în acest moment, patru localităţi, deoarece numărul autobuzelor aflate în patrimoniul Publitrans nu ne permite multe trasee, însă, curând, flota de autobuze va creşte şi alte localităţi se pregătesc să intre în zona metropolitană de transport. Şi-au exprimat deja intenţia Ştefăneşti, Moşoaia şi Oarja, Albota, Budeasa şi Merişani”, a declarat primarul municipiului Piteşti, Cristian Gentea.

Edilul a apreciat faptul că proiectul de hotărâre pe care l-a iniţiat în acest sens a fost votat de toţi consilierii locali.

„Este al doilea proiect major pentru dezvoltarea zonei metropolitane, votat fără părtinire politică de întregul consiliu local din Piteşti! Primul a fost cel de susţinere a investiţiilor financiare ale municipiului Piteşti şi cofinanţarea de către Consiliul Local a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Argeş în perioada 2014-2020”, a mai precizat Cristian Gentea. AGERPRES