pendiuc__tudor_mare.jpgPrimăria Piteşti a primit, marţi, premiul „Primăria Verde”, acordat de publicaţia Infomediu Europa pentru amenajarea parcului Lunca Argeşului, proiect realizat cu finanţare europeană. Premiul i-a fost înmânat primarului Tudor Pendiuc de către Stere Creţu, preşedintele grupului de presă care editează revista Infomediu Europa, în cadrul unei festivităţi la care au fost prezenţi miniştrii Rovana Plumb şi Daniel Constantin, dar şi numeroase oficialităţi locale.

„La nivelul autorităţilor publice au fost identificate cinci proiecte pe care le-am supus jurizării instituţiilor de mediu din România, iar în urma votului primul loc a fost obţinut de către Primăria Piteşti, la mare distanţă de următoarea clasată, Primăria Arad”, a declarat Stere Creţu.

Proiectul Parcul Lunca Argeşului, în valoare totală de peste 40 de milioane de lei, a beneficiat de o finanţare nerambursabilă de 19 milioane de lei şi a avut o perioadă de implementare de 22 de luni. Noul parc în suprafaţă de 24 de hectare, situat în zona de est a municipiului Piteşti, pe malul râului Argeş, a fost finalizat la sfârşitul lunii noiembrie 2012. AGERPRES