Conducerea Primariei Piatra Neamt a inceput demersurile pentru realizarea depozitului de electrocasnice uzate, investitia de 100.000 de euro urmand a fi suportata de bugetul local si de fondul special de mediu.
Depozitul de produse electrice, electronice si electrocasnice uzate va fi amenajat in apropierea depozitului ecologic din cartierul Vanatori, aflat la periferia municipiului Piatra Neamt, iar lucrarile vor incepe pe 1 iunie.

Directorul Unitatii pentru Implementarea Proiectelor din cadrul primariei, Lucica Poparda, a declarat, miercuri, ca gestionarea deseurilor de acest tip va avea trei directii principale de activitate. Este vorba despre colectarea si depozitarea temporara a deseurilor, sortarea si tratarea lor.

„Avem si trei variante de a colecta aceste deseuri: o data pe saptamana, de la cetateni, predarea echipamentelor vechi la magazin, atunci cand cineva isi cumpara alt aparat sau transportul aparaturii vechi direct la deposit”, a precizat Lucica Poparda.

Pe langa investitia propriu-zisa a depozitului, municipalitatea pietreana trebuie sa cheltuiasca aproape 100.000 euro pentru amenajarea caii de acces catre depozit, imprejmuirea centrului de colectare si lucrari de amenajare si indiguire a raului Bistrita. Se estimeaza ca depozitul va fi functional pana pe data de 1 martie 2008.

Conform unei hotarari de guvern emise in 2005, care se referea la colectarea deseurilor electrice, electronice si electrocasnice, fiecare judet trebuia sa dispuna de un astfel de depozit inca de acum doi ani. In plus, astfel de centre trebuiau sa functioneze, din anul 2006, in fiecare oras cu o populatie de peste 100.000 locuitori, municipiul Piatra Neamt fiind in aceasta categorie. Reprezentantii primariei spun ca la nivel national exista 92 de puncte de colectare, 47 in judete si 39 in orase cu peste 100.000 locuitori, si alte 6 depozite in Bucuresti.